Vad passar bättre än ett reflekterande inlägg såhär mitt under helgen som för många ägnas åt eftertanke och minnen till nära och kära som lämnat. Då passar det bra med en reflektion över att gå sin egen väg – för det är ju på sätt och vis det de som gått vidare har gjort på sitt sätt och lämnat efter sig ett arv som du, jag och någon annan kommer att förvalta, utveckla och förnya. Bilden på en fullmåne som gömmer sig bakom en massa träd, vilken togs på en annars mörk bilväg en kväll för någon vecka sedan – det var lite läskigt att gå där just då, helt ensam men med då kom den beskyddande, stora svarta hunden fram och bara fanns där – och det kändes betydligt lättare att ta sig den sista vägen från bussen och hem.

Det här med att gå sin egen väg är inte alltid så lätt för det finns mycket som kan vara eller upplevas som bromsklossar. Men någonstans är det väl så det ska vara för att ta sig vidare och framåt, eller? Samtidigt så är det också en utmaning att våga gå mot det jag vill och brinner för så för mig är det alltmer en omöjlighet att gå någon annans väg. Den raka, förutbestämda och sega vägen känns alltmer trist och tråkig – och inte nåt jag det jag vill genom att fortsätta följa den så – för mig är det självklart att följa dit jag vill och då också börja gå min egen väg.
Vågar du gå din egen väg, även om den känns mörk och lite läskig?