Att våga vara sig själv och stå för det som jag tror på är inte alltid lätt och inte heller självklart enkelt. Som de två fåglarna som simmar helt fritt i vattendraget på bilden, vet inte vad det är för fåglar men de verkar inte bry sig ett dugg om att det går människor förbi på motionsslingan hela tiden utan vågar helt vara sig själva där de flyter omkring. Det är däremot inte lika självklart för någon som varit utsatt och kränkt att våga lita på och vara sig själv även om faran är över.

För mig har det varit en lång kamp att vara där jag är idag men jag känner fortfarande att det många gånger är tufft och då har jag ändå kunnat lämna en hel del bakom mig. Trots det så dyker det upp minnen som jag fortfarande inte har kontroll över men även känslor som tycks komma från ingenstans. En känslighet som jag lär få lära mig att leva med, lika mycket som jag får fortsätta att öva på att våga vara mig själv. Det där med att ta emot och bara acceptera om någon säger något positivt – det är bara så svårt – men med övning i massor så ska även det gå.

Jag är nog lite galen som på något märkligt sätt tagit mig upp till ytan från ett utanförskap med trakasserier på olika sätt utan att egentligen aldrig ha sagt något till någon. Men kanske är det just det som fått mig att våga kräva stöd och hjälp? Självklart har jag fler än en gång undrat om jag är minst sagt galen och hur jag klarat det – men nu börjar jag våga vara mig själv alltmer fast jag känner att det är en bit kvar för att våga lita på det fullt ut.